Nødvendig viden om akasse

15.08 - 2022 3 min Sikkerhedsnettet Din Guide Til Tre Forskellige A Kasser

Sikkerhedsnettet: Din guide til tre forskellige A-kasser

Vi bruger i gennemsnit en tredjedel af vores voksne liv på at arbejde. Derfor er det vigtigt, at vi trives i vores arbejdsliv. Nogle menneskers karrierer ser ud til altid at køre på skinner. Men langt de fleste af os vil af og til have brug for råd og vejledning i forbindelse med jobsituationen ­– og dét gælder både, når vi er i arbejde og i de perioder, hvor vi går ledige. I denne sammenhæng er A-kassen essentiel. 


A-kasse og fagforening – hvad er forskellen? 

A-kasser og fagforeninger har visse fællestræk. Begge fungerer som sikkerhedsnet, der kan gribe dig i situationer, hvor du ikke kan stå selv. Men hvor din fagforening kan hjælpe dig med at forhandle løn og gribe ind, hvis arbejdsforholdene på dit arbejde bliver utålelige, er det hos A-kassen, du kan få udbetalt dagpenge, når du ikke er i arbejde. Overvejer du at skifte A-kasse? Eller ønsker du blot et overblik over dine muligheder? Nedenfor finder du en lille guide til 3 forskellige akasser i Danmark. 


Lederne 

Lederne har over 115.000 medlemmer, og som visse andre danske A-kasser, tilbyder Lederne både A-kasse og fagforening. Hvis du tegner begge dele, får du Ledernes ydelser til en favorabel pris, og som medlem har du dertil adgang til et stærkt hold jurister, som altid kan hjælpe dig med at terrænnavigere i forbindelse med dine arbejdsvilkår- og rettigheder. 
 Lederne udbyder kurser og uddannelser i hele landet, og hos Lederne kan du betale for lønsikring og dermed sikre op mod 90% af din indtægt i de perioder, hvor du er arbejdsløs. A-kassen er Danmarks eneste lederspecialiserede, men du kan blive medlem hos Lederne uanset din baggrund. 


Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse er den billigste i Danmark og gratis for studerende. A-kassens største fordele omfatter blandt andet workshops, kurser og karriererådgivning. Som Lederne har Akademikernes et lidt misvisende navn, for selvom de fleste medlemmer er akademikere, er A-kassen åben for alle. A-kassens medarbejdere kommer fra et væld af forskelligartede baggrunde, og derfor kan du typisk nemt finde en relevant rådgiver, når du som medlem henvender dig hos Akademikernes A-kasse. Den eneste ulempe, der kan være ved, at du opretter dig som medlem hos Akademikernes er, at du i så fald må finde din fagforening et andet sted.  

Dette

Det faglige hus 

Som Lederne og Akademikernes A-kasse er Det faglige hus blandt Danmarks mest populære A-kasser. Den store popularitet skyldes først og fremmest, at Det faglige hus er én af de billigste A-kasser, du kan finde. Hos Det faglige hus kan du både oprette dig som A-kasse- og som fagforeningsmedlem, og deres utallige medlemsgoder omfatter blandt andet hvervegaver, karriererådgivning, webinarer, kurser rejsetilbud, rabataftaler og lønsikring. Hvis du er studerende, kan du desuden glæde dig ved, at A-kassen hos Det faglige hus er gratis, mens du er under uddannelse, og at du som studiemedlem af og til kan få gode tilbud på ferieboliger i udlandet. 


Sådan finder du den rigtige A-kasse

Nu, hvor du forhåbentlig har fået et bedre overblik over dine muligheder, føler du dig muligvis også klar til at oprette dig som medlem. Før du indtaster dine betalingsoplysninger, kan det dog være en god idé, at du kontakter A-kassen og taler lidt med dem om deres ydelser.

Den rigtige A-kasse afhænger i højere grad end din uddannelsesbaggrund og dit job af dine konkrete behov. Brug lidt tid på at overveje din beslutning. Så forhøjer du sandsynligheden for at finde en A-kasse, som passer perfekt til dig.