Find ud af om du skal have en akasse

16.08 - 2022 4 min Har Jeg Brug For En Akasse

Har jeg brug for en akasse?

Arbejdsløshedskassen, også bedre kendt om akassen, er en form for forsikring, der tilbyder dig finansiel støtte, når du er arbejdsløs. I langt de fleste tilfælde er det en kæmpe fordel at være medlem af en akasse, allerede fra du starter med at studere. En akasse sikrer dig nemlig økonomisk, når du står og er foruden et arbejde. Det er rigtig smart, når du for eksempel er jobsøgende, efter du lige er blevet færdiguddannet. 

Skal man have en akasse? Det er selvfølgelig ikke noget, du skal, men det er i allerhøjeste grad en god ide for at sikre dig stabilitet og sikkerhed i dit arbejdsliv.


Hvorfor skal man have en akasse? 

Det er altid en god ide at være medlem af en akasse, så længe du er aktiv på arbejdsmarkedet. Det er en enorm sikkerhed at have den slags økonomiske støtte, hvis du skulle få brug for den. 

En akasse kan udbetale dig dagpenge mens du er arbejdssøgende efter din uddannelse, eller hvis du går hen og bliver arbejdsløs og ikke kan få nyt job med det samme. Du kan modtage dagpenge allerede fra første dag, hvor du er arbejdsløs, men det kræver at du er aktivt arbejdssøgende imens.
Derudover skal du have en akasse, hvis du er interesseret i kurser, efteruddannelser samt gratis hjælp og vejledning til jobsøgning, så du lettere og hurtigere kan finde drømmejobbet.


Bliv medlem af en akasse, når du er studerende 

Hvornår skal man have en akasse? Den bedste ide er at blive medlem af en akasse allerede, når du starter på dit studie. De fleste akasse tilknyttet dit studie tilbyder gratis medlemskab, mens du er studerende. Så du begynder først at betale til din akasse, når din studietid er over, og så er du allerede berettiget til dagpenge. 

I de fleste tilfælde skal du nemlig være medlem af en akasse i et år, før du kan få udbetalt dine dagpenge. Derfor skal du have en akasse i god tid, så du har god økonomisk støtte på din vej ind på arbejdsmarkedet. 


En akasse hjælper dig i gang

Som studerende er det en god ide at melde dig ind i en akasse, som er tilknyttet netop din branche. Det kunne for eksempel være lærernes akasse, hvis du læser til lærer eller pædagog. En akasse, der er tilknyttet din studieretning, kan nemlig hjælpe dig rigtig godt i gang med at finde et arbejde, som matcher dine forventninger og behov.

Din akasse kan hjælpe dig med mere end blot det økonomiske. Mange akasser tilbyder kurser, private møder, workshops og meget mere, for at du kommer godt i gang på arbejdsmarkedet. Få hjælp til dine ansøgninger, bliv inspireret af nye jobmuligheder og bliv vejledt af kyndige fagfolk, som kender til netop det arbejdsmarkedet, som du er interesseret i. Det er en fordel med en akasse, som er særlig skræddersyet til netop det arbejdsunivers, som du vil søge hen imod. 


Når akassen mangler

Skal man have en akasse hele sit arbejdsliv? Måske tænker du at du sagtens kan undvære en akasse. Hvorfor skal man have en akasse, når jobbet kører fantastisk, man har en stabil indkomst og ingen udsigter til arbejdsløshed?
Det er forståeligt nok at du gerne vil bruge pengene til akasse til noget andet, men der kan være store konsekvenser, hvis akassen pludselig står og mangler.

Skulle uheldet være ude, og du bliver arbejdsløs, så er du ikke berettiget til dagpenge, hvis ikke du er medlem af en akasse. Du skal forinden have været medlem af en akasse i et helt år og kan altså ikke melde dig ud og ind igen og få penge med det samme. Derudover kræver nogle akasser, at du tjener x antal kroner på et år for at være berettiget til dagpenge.

Det kan være rigtig svært at forudse, hvornår du får behov for en akasse. I langt de fleste tilfælde er det den bedste ide at gardere sig selv med en akasse, så længe du er på arbejdsmarkdet.